Fåren
Vi driver en småskalig och naturlig lammproduktion med ca 45 tackor av rasen Gotlandsfår. Naturlig lammproduktion innebär att tackorna lammar under april månad och sedan går fritt och betar med sina lamm när tillgången på bete är som bäst. På så sätt hålls även landskapet öppet och gynnar den biologiska mångfalden.
Fåren tycker det är särskilt gott bete på strandängarna. Här finns stor rikedom på gräs och goda örter, som genom havet hela tiden ges nytt tillskott av mineraler. Detta sätter sin unika prägel på såväl päls som kött.
Vår fårbesättning är ansluten till Gård & Djurhälsan, vilket innebär professionell planering och behandling för att djuren ska må så bra som möjligt. Vi ingår därmed även i befintliga hälsoprogram där vi har högsta status för Maedi Visna (M3) och F1 Status i Klövkontrollen. Vi arbetar även med en selektiv avel för att få fram så bra djur och skinn som möjligt.